de oprichter

DR JEFF LEVIN
Dr. Jeff Levin (Dokter in Natuurlijke Geneeskunde) werkt al ruim veertig jaar met diverse alternatieve geneeswijzen. Begin 1990 heeft hij het Life Alignment healing systeem ontwikkeld, samen met de revolutionaire Vortex technologie. Dr Jeff Levin reist negen maanden per jaar over de wereld om lezingen, seminars en retreats te geven en om de techniek over te dragen aan gezondheidswerkers (dokters, chiropractors, osteopaten, psychotherapeuten en anderen) en particulieren.

EEN KORTE GESCHIEDENIS
Als kind in Zuid Afrika is Jeff Levin zich al bewust van een werkelijkheid voorbij het fysieke. Zijn interesse en onderzoek hierin geven hem al jong het vertrouwen in het volgen van zijn innerlijke stem. Als jong volwassene in het Israëlische leger raakt hij besmet met ernstige dysentrie. Deze ziekte heeft een jarenlange nasleep met chronische darmpijn en het ene vruchteloze doktersbezoek na het andere. Dit blijkt echter een belangrijke rol te spelen in zijn zoektocht naar heling en de vele alternatieve therapieën die hij daarvoor onderzoekt, om zo uiteindelijk bij Life Alignment uit te komen.
Lange tijd werkt hij in Zuid Afrika overdag als architect en in de avonduren als energetisch healer. Beide praktijken bloeien. Begin jaren ’80 wordt hij door de gerenommeerde healer Dr. William Bahan uitgenodigd om bij hem in Amerika te komen studeren. Het gezin Levin vertrekt voor een paar maanden naar Amerika, en komt vanuit daar terecht in Canada. Daar openen ze uiteindelijk in 1983 hun eigen ‘Natural Health Institute’, in samenwerking met een diversiteit aan gezondheidswerkers.
Het is hier, in Toronto, waar Jeff definitief genezen wordt van zijn immer aanhoudende darmproblemen. Door het volgen van het ‘Seven Day Cleansing Program’ van Dr. V. Irons en Dr. Bernard Jensen raakt Jeff overtuigd van de noodzaak tot detoxen: simpelweg omdat het zelfgenezend vermogen van het lichaam niet optimaal kan werken in een vervuilde omgeving. Geïnsipireerd door de kracht en het effect van deze methode organiseren ze zes jaar lang succesvolle ontgiftingskuren en mensen komen van over de hele wereld naar de kliniek om genezing te vinden.
LIFE ALIGNMENT
En dan, in 1991, wordt Jeff begeleid naar het ontvangen van de eerste stappen van wat in de loop van de jaren zal uitgroeien tot de Life Alignment methode. In diepe meditatieve staat ontvangt hij lichaamspunten en processen voor heling en transformatie. Na het in praktijk brengen van de ontvangen kennis is Jeff diep onder de indruk van het effect, en de efficiëntie van de methode. In 1992 start hij een workshop om de nieuwe methode over te dragen aan anderen. Deze eerste lichting studenten is in korte tijd in staat de methode toe te passen en snelle en doeltreffende resultaten te bereiken. Sinds 1992 reist Jeff Levin de wereld over om de techniek van Life Alignment over te dragen aan duizenden mensen, van leken tot artsen, van psychotherapeuten tot fysiotherapeuten.

INZICHTEN VAN JEFF:

  • ‘Enkel door het werken met iemands energieveld was ik getuige van diepe fysieke en emotionele tranfsormatie. Ik realiseerde mij dat deze subtiele energievelden, die steeds tastbaarder voor mij werden, aan de gronslag lagen voor fysieke kwalen. Altijd had ik gedacht dat de energie in het aura een reflectie was van wat zich in het fysieke lichaam afspeelde. Maar nu zag ik dat ziektes hun oorzaak hebben in de subtielere energielichamen, en van daaruit langzaam het fysieke veld binnendringen. En dat het oplossen van de oorzaak in het subtiele veld een directe en diepe uitwerking heeft op het fysieke lichaam.’ Tijdens zijn eerste jaren als healer in Zuid-Afrika.
  • ‘Als architect ontwikkelde ik energie-efficiënte en ecologisch verantwoorde gebouwen, met gebruik van zon, wind en andere alternatieve energiebronnen. Hierdoor kon ik contact maken met de kracht van de energieën uit de aarde en werd ik me bewust van de krachtige, maar delicate relatie met de aarde.’ In de periode dat hij in Canada woont.
  • ‘Ik realiseerde mij dat ontgiften de sleutel is tot het uitroeien van ondermijnende fysieke condities. We leven in een extreem vervuilde wereld en er komen heel veel giftige substanties ons lichaam binnen via de lucht, het water en via ons voedsel. Deze hopen zich op in de vetcellen van ons lichaam waardoor onze uitscheidingsorganen overvol raken. Hierdoor ontstaat er verzuring, gebrek aan zuurstof in ons gehele lichaam en ontstaat er uiteindelijk ziekte.’ Na de ‘Seven day cleansing program’.
  • Het lichaam heeft een krachtig zelfgenezendvermogen, maar om optimaal te kunnen werken is het noodzakelijk om de vervuiling die is opgestapeld te verwijderen. De belangrijkste les, voor mij, was dat het energetische lichaam en het fysieke lichaam met elkaar geïntegreerd zijn. Om ware genezing plaats te laten vinden is het essentieel dat er voldoende ‘brandstof’ aanwezig is, zoals voedingsstoffen, elektrolyten etc. om de energie overal te kunnen brengen; er moet een opening zijn of gemaakt worden, waar de kettingreactie van verandering gefaciliteerd kan worden. Na de ‘Seven day cleansing program’.